מסדרת הבתים המומלצת מאתר 'מידרג' >>  התקשרו: 

10 דברים שחייבים לדעת על סידור בתים

סידור בתים כולל יותר מסתם הצבת רהיטים ואביזרים בחדר. זה דורש התייחסות מדוקדקת אל החלל, הפונקציונליות והאסתטיקה של כל חדר.

סידור בתים - לפני

סידור הבית יכול להשפיע רבות על האווירה הכללית ועל נוחות המגורים בו. בין אם אתם עוברים לבית חדש או מחפשים לרענן את סידור הבית הנוכחי שלכם, הנה 10 דברים חיוניים שאתם חייבים לדעת על סידור בתים, כולם מבוססים על ניסיוני הרב בתחום.

  1. קבלו הבנה טובה לגבי המרחב: לפני שתתחילו לסדר את הבית, הקדישו זמן להבין את הפריסה ואת המידות של כל חדר. קחו בחשבון את המאפיינים האדריכליים, כגון חלונות, דלתות ונקודות שמושכות תשומת לב. ידע זה יעזור לכם לקבל החלטות מושכלות לגבי מיקום רהיטים וזרימה כללית של הבית.
  1. הגדירו מראש את הפונקציונליות של כל מרחב: כל חדר בבית משרת מטרה מסוימת. קבעו כיצד ברצונכם להשתמש בכל חלל וסדרו אותו בהתאם. למשל, לסדר את הסלון כדי לייצר שיחה ולאפשר התרגעות, בעוד שאת פינת האוכל נסדר מראש לנוחות הגשה ואכילה, ואירוח נעים.
  1. ניצול שטח מקסימלי: סידור יעיל של הבית לפני או אחרי מעבר, או כחלק מארגון מחדש של הבית כרוך במיקסום השטח הפנוי בכל חדר. כדאי לשקול להשתמש בפריטי ריהוט בעלי תפקודים מרובים, כגון עות'מאנים עם אחסון נסתר או ספות-מיטה. בנוסף, נצלו שטח אנכי עם מדפים צמודי-קיר או יחידות מדפים כדי לפנות שטח רצפה.
  1. קחו בחשבון את זרימת התנועה: בעת סידור בית, חשוב לקחת בחשבון את זרימת התנועה בתוך כל חדר ובין החדרים. סדרו רהיטים בצורה המאפשרת תנועה קלה ומניעת חסימת מעברים. זה ייצור סביבה פונקציונלית ונוחה יותר, ובמקרים רבים גם בטיחותית יותר.
  1. איזון בפרופורציות: לגודל הרהיטים יש משמעות רבה בסידור הכללי של החלל. ודאו שהריהוט פרופורציונלי לגודל החדר ולפריסה שלו. ריהוט גדול מדי בחדר קטן יכול לגרום לו להרגיש צפוף, בעוד ריהוט קטן בחדר גדול יכול לגרום לו להרגיש ריק.
  1. יצירת נקודות מוקד: נקודות מוקד מושכות את העין ומוסיפות עניין ויזואלי לחדר. אלה יכולים להיות חלונות גדולים, אלמנטים אדריכליים מושכים וכדומה. מומלץ לסדר רהיטים סביבם או בקרבתם כדי להדגיש את חשיבותם.
  1. איזון בין אחסון פתוח וסגור: סידור בית כרוך במציאת האיזון הנכון בין אחסון פתוח לאחסון סגור. אחסון פתוח, כמו מדפים צפים או ארונות תצוגה, יכול להציג פריטים דקורטיביים ולהוסיף תחושת חלל נרחב. אחסון סגור, לעומת זאת, מסתיר עומס של פריטים שאינם דקורטיביים ושומר על מראה מסודר.
  1. הקדישו תשומת לב לתאורה: לתאורה נכונה יש חשיבות מכרעת ביצירת בית מסודר. קחו בחשבון את התאורה הטבעית בכל חדר והשתמשו בווילונות או תריסים המאפשרים פרטיות וגם שפע של אור. בנוסף לאור הטבעי, שלבו מגוון גופי תאורה כגון תאורת תקרה, מנורות עומדות ומנורות שולחן ליצירת אווירה חמימה ומזמינה.
  1. השתמשו בחוכמה בצבע ומרקם: סידור אסתטי אינו קשור רק למיקום רהיטים או למניעת בלגן בבית, אלא גם לצבע ולמרקם של האלמנטים בתוך החלל. בחרו פלטת צבעים המשקפת את הסגנון שלכם ואת מצב הרוח הרצוי לכל חדר. אל תחששו להתנסות בעיצוב עם טקסטורות שונות של בדים, שטיחים ואביזרים כדי להוסיף לכל חדר עומק ועניין ויזואלי.
  1. אמירה אישית: טיפ אחרון חביב, מומלץ להוסיף נגיעות אישיות לסידור הבית. מזכרות בעלות ערך סנטימנטלי, תמונות משפחתיות ויצירות אמנות המשקפות את האישיות שלך יוצרות תחושה של חמימות. שלבו אלמנטים שגורמים לכם להרגיש בנוח ובבית, בין אם זה פינת קריאה נעימה או חלל ייעודי לתחביבים שלכם.

בעזרת טיפים אלה, תוכלו ליצור בית מסודר היטב שלא רק נראה מושך מבחינה ויזואלית אלא גם נותן מענה לצרכים שלכם. עקרונות אלה יעזרו לכם להשיג בית מסודר להפליא שמשקף את הסגנון שלכם ומביא לכם שמחה.

הי גלית אשמח לפרטים

אפשר גם לשלוח וואטסאפ

אולי יעניין אותך גם...

שתפו:

גלית סוחר 2023

אל תתקדמו בלי לקבל ממני הצעה!

מלאו את הפרטים ואחזור אליכם: