מסדרת הבתים המומלצת מאתר 'מידרג' >>  התקשרו: 

סידור הבית לקראת מעבר דירה: איך מתמודדים עם חפצים שכבר אין בהם צורך?

הנושא של סידור הבית לקראת מעבר דירה יכול לגרום לאנשים לדחות מעבר לבית חדש רק בשביל להימנע מכל מה שקשור לאריזה של החפצים… גם בשיא הבלגן הם יודעים איפה כל דבר מונח ועכשיו "הכנסת סדר" רק יוצרת להם עוד יותר בלבול…

האמת היא שאין דבר כזה "סדר בבלגן". בלגן הוא בלגן ואני בטוחה שאם זה מה שקורה אצלך אז יש גם הרבה חפצים שהולכים לאיבוד ואפילו לא זכורים לך. נכון?

במאמר הזה אני מקווה לעשות לך "שולם" עם הנושא של סידור הבית לקראת מעבר דירה והכנסת סדר לחדרים.

סידור הבית לקראת מעבר דירה - חפצים ישנים

מיון הוא הצעד הראשון – ואני תמיד חוזרת ומדגישה שהוא המפתח לסידור בתים מקצועי, ממש כאילו צוות 'גלית המסדרת' עשה עבורך את העבודה.

מה לשמור? מה לתרום או למכור? מה לזרוק?

כשממיינים את החפצים לפני מעבר דירה, חשוב להקדיש זמן להערכה קפדנית של כל פריט. התחילו בכך שתעברו בחדר אחד בכל פעם ותשאלו את השאלות הבאות על כל פריט ופריט (כן!):

  1. האם אני משתמש בפריט זה באופן קבוע, או שהוא רק תופס מקום?
  2. האם לפריט זה יש ערך סנטימנטלי משמעותי, או שאני יכול לשחרר אותו?
  3. האם פריט זה במצב טוב, או שהוא פגום או אינו שימושי יותר?
  4. האם יהיה לי מקום לפריט הזה בבית החדש, או שהגיע הזמן להיפרד?

וכך, פריט אחר פריט, חלקו את החפצים לערימות שונות: לשמור, לתרום/למכור, לזרוק.

אם עדיין אתם מתלבטים, תבדקו עם עצמכם: האם הפריט משרת מטרה מעשית, מביא לכם שמחה או מכיל זיכרונות משמעותיים.

קחו בחשבון שאתם לפני התחלה חדשה בבית חדש, האם באמת תזדקקו לפריט הזה או שהגיע הזמן לשחרר ולקנות משהו חדש וטוב יותר?

תיוג וסימון הם הצעד הבא – ואתם תודו לי על כך כשתפרקו את הכל בבית החדש!

קנו או אספו מראש קרטונים, סרט דביק עבה, ניילון בועות וניירות עיתון. כאן יש למשל חנות אונליין שניתן להזמין דרכם. אתם תצטרכו הרבה מכל פריט כזה אז אל תחסכו. כשאתם מתחילים לארוז, הקפידו לתייג כל ארגז עם החדר אליו הוא שייך וגם תיאור קצר של תכולתו. זה יהפוך את הפריקה להרבה יותר פשוטה.

אני לא חוסכת במילים. לפעמים בכל המהומה של מעבר בית אנחנו לא זוכרים למה התכוונו כשכתבנו את הדברים במקור… אז תפרגנו לעמכם עוד כמה מילים כדי למנוע ספק.

בנוסף, לפעמים נוח יותר לקחת חברה לסידור בתים לפריקת התכולה וסידור כל הדברים במקום – אז במקרה כזה גם צוות הפריקה ידע במדויק למה התכוונתם.

התחילו את האריזה דווקא מהחדרים שהכי פחות בשימוש – זה עוזר להישאר ממוקדים ומאורגנים.

אריזה מסודרת, חדר אחר חדר, עוזרת להפחית את התוהו ובוהו שבדרך כלל נוצר בתהליך.

  1. מתחילים עם חדרים הכי פחות בשימוש כגון חדר האורחים, עליית הגג או המרתף. זה יעזור לפנות חללים שאינם חיוניים לחיי היומיום ולהפוך את תהליך האריזה לפחות מאיים.
  2. צרו תחנת אריזה שבו יאוחסנו כל חומרי האריזה, כולל קופסאות, סרט דביק, טושים וניילון בועות. זה מייעל את תהליך האריזה.
  3. כפי שציינתי קודם, בזמן שאורזים כל חדר, ממיינים בקפידה את החפצים לקטגוריות: לשמור, לתרום/למכור ולזרוק. זה חוסך זמן מיותר על אריזה של דברים שבכלל לא בא לנו עליהם.
  4. ארזו פריטים דומים יחד: בעת האריזה, קבצו יחד פריטים דומים כדי להקל על הפריקה. לדוגמה, ארזו את כל כלי המטבח באותה קופסה, את כל הספרים בקופסה אחרת, ואת כל הבגדים בקופסאות נפרדות המסומנות לפי עונה או סוג.
  5. אריזת חפצים חיוניים היא הצעד האחרון: מוצרי טיפוח, בגדים להחלפה ומסמכים חשובים שומרים לסוף ואורזים אותם בקופסה נפרדת או במזוודה שתוכל לגשת אליה בקלות במהלך המעבר.

מה עושים עם סידור הבית לקראת מעבר דירה קשה מדי?

אם זאת משימה כבדה מידי עבורכם, קחו חברה לסידור בתים. תתפלאו כמה אנשים חיים עם הקרטונים שנים אחרי מעבר בית כי הם פשוט לא מגיעים לפריקה.

היום יותר ויותר אנשים מבינים שבמקום לעצור את החיים ולקחת חופש מהעבודה, הכי פשוט זה להביא הביתה צוות מקצועי שאורז את הכל ביום אחד וגם מסדר את הכל בבית החדש ביום אחד.

ואם בכל זאת אתם רוצים לעשות את זה בעצמכם – בעזרת הטיפים הפשוטים הללו תוכלו להפוך את תהליך סידור הבית לקראת מעבר דירה להרבה יותר קל ופחות מלחיץ. ככה מכניסים שמחה בלב!

מאמרים נוספים:

גלית סוחר 2023

אל תתקדמו בלי לקבל ממני הצעה!

מלאו את הפרטים ואחזור אליכם: