התקשרו: 

סידור בתים: החדר הזה בבית שהופך למחסן, נשמע מוכר?

זה קורה בבתים הטובים ביותר… לא מדברים עליו, אבל הוא שם באפלולית… החדר בבית שהופך למחסן מלא בדברים שלא ידענו איפה לשים ואף אחד לא רוצה להודות בקיומו. זה אמיתי לחלוטין ויכול להיות שקרה גם לך!

אז אחרי הפתיח ההומוריסטי הזה, בואו נפשיל שרוולים ונסתכל על התמונה המלאה – ויותר חשוב, מה עושים לגבי זה.

מרתף עמוס או חדר משפחה נעים?

בדרך כלל הנקודה שבה הלקוחות שלי "נשברים" ומזעיקים אותי לעזרה היא כשהם רוצים להסב את חדר "המחסן" לחדר שאפשר להשתמש בו, ומגלים שמדובר במשימה בסדר גודל מטורף.

כמה מטורף? הנה סרטון שמראה את המרתף "לפני":

ברור שאף אחד מעולם לא התכוון שהמרתף ייראה ככה, אבל מה שמתחיל בתום לב מ-"אני רק אניח את זה כאן עד שאגיע לסדר אותו" הולך ומצטבר ומקבל נפח, צובר אבק, לאף אחד לא באמת בא להתמודד עם המשימה – אחרי הכל אנחנו עמוסים גם ככה עם טיפול בבעיות החיים.

הזמן עובר וחוסר הסדר מצטבר.

טיפ ראשון: לא לשמור חפצים שאין להם שימוש מידי. ברגע שמתחילים עם המנהג לשים דברים "עד שנגיע אליהם" מתחילה פעולת שרשרת שמצטברת לערמות. סגלו לעצמכם את המנהג לשים את הכל מיד במקום. ואם אין מקום ואתם רוצים לשמור את זה כי "אולי יום אחד אצטרך את זה", זה הסימן שצריך למסור, למכור או לזרוק את הדבר.

הנה המרתף "אחרי":

תהליך הסידור מתחיל ממחשבה תחילה

סידור חדר "מחסן" הוא לא פעולה פשוטה בדיוק מהסיבה הזאת, שאולי נזדקק לזה מתישהו בעתיד. המחשבה הזאת פועלת נגדנו וגורמת לנו להסס ולא להיפטר מרכוש מיותר.

זה לא קל וברוב המקרים צריך מסדרת בתים (או צוות שלם, כמו בדוגמה של המרתף) כדי להתמודד באובייקטיביות ויעילות עם בלגן.

ובכל זאת, אם החלטתם להתמודד עם הפרויקט בעצמכם, הנה הרצף הנכון:

  1. מחשבה: בטלו את המחשבה שמדובר בדברים שאתם צריכים, אמצו מחשב חדשה שאומרת שלא שומרים שום דבר שלא משרת אותנו ממש כאן ועכשיו.
  2. עברו במהירות על הבלגן ומיינו אותו לפי ריהוט וחפצים גדולים, פריטי עיצוב קטנים יותר ושבירים, דברים רכים כמו בגדים, וילונות, שמיכות וכו'. שימו את הדברים הרכים בערימה אחת בצד (אין צורך לדאוג שמשהו יישבר), הניחו את הדברים השבירים במקום שבו הם לא יישברו וימלאו את החדר בזכוכיות.
  3. עברו על הרהיטים הגדולים בעין ביקורתית ותשאלו את עצמכם: אם מישהו היה מוסר לי את הרהיט הזה, האם באמת הייתי רוצה אותו? אם התשובה היא "לא" – בלי רחמים השליכו אותו לאשפה. אם התשובה היא "כן" תשאלו את עצמכם ביושר האם זה באמת משמש אתכם או הופך את הבית למחסן רהיטים… אם זה לא משמש אתכם, תמסרו או תמכרו את הרהיט. תשאירו רק את מה שנראה טוב ויש לו שימוש מידי.
  4. עכשיו בצעו את אותו תהליך על החפצים הקטנים, הדקורטיביים והשבירים. זה כולל מוצר חשמל כמו תנורים, שואבי אבק, מתקני ספורט – כל דבר ששמתם בצד סביר להניח שלא רציתם אותו. זה הזמן להיפטר מכמה שיותר דברים ולשמור רק את מה שבאמת, אבל באמת, חיוני.
  5. עכשיו מגיע תור הדברים הרכים. שמיכות חורף, מצעים, מפות שולחן, וילונות ובגדים לא שורדים היטב את שיני הזמן. כל מה שמצהיב או נאכל או התפורר – פשוט לזרוק. כל מה שבמצב איכותי אבל לא משמש אתכם יותר – תמסרו לנזקקים, זו מטרה נעלה. את הדברים המעטים שיישארו בסוף המיון שאתם רוצים וצריכים באמת, תסדרו במקום. ואם אין מקום? זה סימן שאתם לא באמת זקוקים לזה…

טיפ שני: נקו את כל מה שנשאר וסדרו את החדר כך שניתן יהיה להשתמש בו למגורים ולא כמחסן. ותעשו לעצכם וטובה ענקית, תפסיקו עם המנהג לשמור דברים "ליתר ביטחון".

שינוי ייעוד של חדרים בעזרת סידור בתים

זה בסדר גמור לקחת מעצבת לשינוי ייעוד של חדר, אני עובדת עם כמה מעצבות מומלצות. אבל לא תמיד צריך מעצבת.

אם החדר מלא בשקיות, ארגזים, חפתים שאין בהם צורך – התחילו קודם כל מסידור החדר. קודם כל בגלל שאף מעצבת לא תעשה את זה עבורכם. אבל בעיקר משום שחדר עמוס בחפצים שאין בהם צורך פשוט צובר אנרגיה שלילית.

חדר שיש בו רק דברים שצריך, שכולם מסודרים במקום הנכון, הוא חדר שמח.

אולי צריך לצבוע אותו, אולי הגיע הזמן למתיחת פנים של מעצבת, אבל הסדר תמיד צריך לבוא ראשון.

 

לעוד מאמרים:

גלית סוחר 2023

אל תתקדמו בלי לקבל ממני הצעה!

מלאו את הפרטים ואחזור אליכם: