אז איך אורזים בית למעבר דירה? מעבר לדירה חדשה אמור להיות תהליך מרגש, אבל במציאות הוא מאתגר ומלחיץ.
ברוב המקרים אנשים מחליטים לקחת על עצמם את האתגר הזה ולהתמודד עם המעבר בכוחות עצמם.
ברוב המקרים הם עוברים דירה אחרי לילה לבן, שבו הם זורקים את הרכוש לשקיות אשפה ולכל מיכל פנוי ומקווים לטוב.
אני אחסוך מכם את מה שקורה ביום המעבר עצמו ובימים שלאחריו, בואו נגיד שמעט מאוד אנשים שורדים בהצלחה את התהליך.
איך (לא) אורזים בית למעבר דירה: הסיוט של מ. מצפון הארץ
כל מילה כאן היא אמת, רק הסתרתי את השם ואת המיקום המדויק.
מ. עברה בית אחרי פרידה מבן הזוג, ולמרות שיש לה שני ילדים מתבגרים שהיו יכולים לעזור, היא לא באמת ידעה איך להפעיל אותם וכך מצאה את עצמה מתמודדת עם העברת הדירה לגמרי לבד. החברים והמשפחה העניקו תמיכה בצורה של עידוד אבל אנחנו יודעים איך זה, כשלכל אחד יש את ההתחייבויות שלו.
אז מ. הפשילה שרוולים ושבועיים מראש התחילה למסור, למכור ולהשליך לפח דברים שנאספו עם השנים – ואיכשהו, "באורח פלא", מצאה את עצמה ביום האחרון עם ערמות של רכוש שעדיין לא נארז.
את הבגדים היא "ארזה" בסדינים, את מה שלא היה לה ברור מה לעשות איתו זרקה לקרטון פנוי, וככה עברה אחרי לילה לבן אמיתי עם הרבה כוסות מקינטה.
ואז היא עמדה מול הבית החדש, עם קרטונים שממלאים את המרפסת כי לא היה להם מקום בדירה החדשה (אולי שכחתי לציין: היא עברה לדירה שהיא מחצית מגודל הבית המקורי…).
והפלא ופלא, היא מצאה שאת השקיות "למסירה" היא שכחה למסור ולקחה איתה. היא גילתה שהארון המהמם שלה לא נכנס לחדש המיועד. שאין מספיק שטח ארונות והרשימה רק ממשיכה. אני אחסוך מכם את הפרטים.
וכך, מותשת אחרי לילה ללא שינה ועם בלגן מטורף מכל כיוון, כל מה שהיא הצליחה לעשות זה להתרחץ וללכת לישון. אבל הבלגן לא נעלם במהלך הלילה ועכשיו היא מחפשת מישהי שתעזור לה.
כי לפעמים הדבר הנכון הוא להסכים לקבל עזרה.
איך אורזים בית למעבר דירה: יושבים בבית קפה
אז עכשיו אנחנו מגיעים לסיפור שבאמת יצא מהאגדות:
ד. מצאה את עצמה עוברת דירה מספר חודשים אחרי שעברה בכוחות עצמה. הפעם היה לה ברור שהיא לא מסוגלת להתמודד שוב עם תהליך האריזות והפריקות הכבד. אז היא פנתה אליי.
הנה מה שהיא כתבה בסיום:
"היינו כמה חודשים אחרי מעבר דירה ובגלל נסיבות שקרו היינו צריכים לעבור שוב. לא היה שום סיכוי שאני שוב מתמודדת עם האריזות והפריקות. גלית והפיות שלה הגיעו אלינו, אחרי 5 דקות של סיור בבית שלחו אותנו לבית קפה, וחזרנו אחרי 4 שעות לבית ארוז!" – אם קשה לכם להאמין, אפשר לראות את צילום המסך בפייסבוק שלי.
מה קרה פה?
ההבדל הראשון בין הסיפורים הוא שבמקרה אחד העבירו דירה ללא עזרה, ובמקרה השני קיבלו עזרה מקצועית.
ההבדל השני הוא שהצוותים שלי מגיעים בלי סנטימנטים, מגיעים לעבוד. מדובר בבנות מיומנות, שעובדות בשיטה שלי, ויודעות בדיוק מה צריך, מה לא צריך, מה ייכנס לבית החדש ומה לא, ולוקחות בחשבון שהארגזים צריך להתרוקן לפי רצף הגיוני.
לדוגמה, כל הדברים החיוניים למטבח חייבים להיארז בקרטון נפרד. אנחנו לעולם לא "משליכות" חפצים לקרטון. לא "ממלאות חורים בין הסירים" בעזרת תבלינים או סכום. כן, אני יודעת שזה מה שכולם עושים, אבל אנחנו מקצועניות.
אם אתם עושים את המעבר לבד, תכינו מראש מלא שקיות שבהן תוכלו לסדר מראש את החפצים לפי נושאים, כך שבפריקה (שלא דיברתי עליה, אבל היא תהליך לא קל בפני עצמו) תוכלו לסדר את הדברים החיוניים ראשונים ורק אז להתפנות לדברים הלא חיוניים.
דוגמה נוספת: כשעוברים דירה, תמיד נוצר לכלוך: חומרי ניקוי חייבים להיות בהישג יד. מצד שני, פריטים דקורטיביים יכולים לחכות לגל השני או השלישי של הפריקה כי הם לא חיוניים ואפילו עלולים להישבר עם כל הבלגן שיש בבית.
כשאורזים בגדים, שימו את הבגדים שאתם תמיד הולכים איתם בהישג יד, ואת הבגדים המיוחדים או החגיגיים בקרטון אחר, שיחכו.
בשורה התחתונה, אריזת בית לקראת מעבר דירה לא חייבת להיות חוויה קשה. עם קצת עזרה נכונה, אפשר להפוך את התהליך ליעיל ונעים הרבה יותר. אם אתם מתכננים מעבר בדירה תנו למישהו אחר לדאוג לאריזות, ותיהנו מהחיים!
רוצים לדעת עוד?